Количка

0 артикула

Избери по

НачалоМарки

Kurukahveci Mehmet Efendi

Филтри
Kurukahveci Mehmet Efendi

Kurukahveci Mehmet Efendi

Мехмет Ефенди е кафе с уникален вкус и аромат.

Мехмет Ефенди се прави от внимателно подбрани сортове Арабика. За разлика от други кафета, при чието производство по термичен път първо се извлича екстракт за производството на инстантно кафе, а в последствие зърната изкуствено се обогатяват с растителни мазнини, Мехмет Ефенди се приготвя по автентична рецепта. Зърната се изпичат и се смилат. Така се запазва естественият аромат и съставките на кафето.

До края на ХІХ век турското кафе се продава във вид на сурови зърна и се употребява като напитка. Това е било до момента, в който сина на Хасан Ефенди – Мехмет Ефенди е започнал да управлява магазина за подправки и сурово кафе на баща си.
Мехмет е роден през 1857 г. в Истанбул, след завършване на образованието си в Сюлеймание започва да работи в магазина на баща си.

Мехмет Ефенди ръководи работата в магазина от 1871 г. Започва да продава на клиентите си готово смляно кафе. Суровото кафе се изпича, смила и опакова и така се предлага на пазара. По този начин започва да се разпостранява свежият аромат на прясно изпечено кафе из улица „Тахмис” в Истанбул. Предлагайки за първи път кафето в готов смлян вид, благодарение на тази иновация, Мехмет Ефенди скоро става известен като Курукахведжи Мехмет Ефенди ("Kurukahveci Mehmet Efendi").

0

продукти