Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула
    • Меню

    5-те фактора за приготвянето на перфектно Еспресо с LELIT еспресо машини

    Дата: 2018-08-16

     

    1. Бленд (кафе на зърна)

    Перфектното еспресо се получава от добрия бленд кафе на зърна. Някои хора предпочитат 100% Арабика, други - 100% Робуста, трети- определно съотношение между Арабика и Робуста. Арабиката придава деликатния аромат на еспресото и дозата киселинност, докато Робустата е отговорна за плътния вкус, тялото и каймака на еспресото.

    Интересен факт е, че Робустата съдържа около два пъти повече кофеин от Арабиката.

     

    1. Смилането

    Смилането е един от най-важните фактори за приготвянето на префектно еспресо. Кафето винаги трябвя да бъде смляно непосредствено преди да се приготви еспресото, за да се запази максимално аромата на кафето. Кафемелачките Lelit смилат точната доза кафе, за да не изветрява остатъка. От едрината на смилане зависи вкуса на еспресото. Правилното смилане осигурява струя на изтичане на кафето от секунда на милилитър. Ако тече по-бавно, кафето е прекалено ситно смляно, водата минава бавно през него и го прегаря. В резултат, кафето е прекалено горчиво. Ако тече по-бързо, водата минава прекалено бързо през кафето и не извлича необходимия екстракт. В резултат, кафето е воднисто, без плътност и без наситен аромат.

     

    1. Еспресо машината

    Lelit еспресо машини са съобрзени с правилните пропорции на температура и налягане за извличането на перфектно еспресо.

     

    1. Умения

    Можете да екпериментирате с различни блендове кафе, едрина на смилане, притискане с тампера, температура на водата и налягане. Не просто да направите еспресо, а да направите перфектното еспресо за Вас.

     

    1. Поддръжка

    Ежедневното почистване на машината ще повиши качеството на напитките, както живота на машината. Чистата еспресо машина казва много за страстта Ви към кафето.